Thursday, May 8, 2014

The Snuggland

  
 January 2014

April 2014


Memang rezeki kamilah dapat beli rumah freehold di Melaka dalam area town at affordable price (atleast to us). Most of residence area in Bukit Katil / Ayer Keroh now are leasehold or if it freehold, the price already jump as high as RM250k for single storey. Yeah, rumah kat Melaka still murah. Kalau kat KL dapat apartment 3 bilik, kat Melaka boleh dapat double storey 4 bilik hehe.

Bersyukur sebab jumpa rumah ni masa godek godek mudah.my cari rumah sewa tahun lepas. Lain yang dicari, lain yang jumpa. Kebetulan developer office just across my workplace, kitorang terus buat appointment and pergi tengok house model. Without a second thought, kitorang booked 1 unit sebab only 8 intermediate unit left. If only we are early sebab berangan nak corner lot haha. Maybe next property.

Actually we found a nice double storey house (modern design with glass balcony omg!) yang sama harga dengan rumah yang kitorang beli ni tapi its leasehold. I have a doubt with leasehold. Macam bukan rumah sendiri je sebab pajak 99 tahun walaupun tahu kita takkan hidup sampai 99 tahun. We decided to look for another freehold house.

Orang cakap, good things come for those who wait :D


Alhamdulillah. Syukur.

No comments: