Wednesday, September 28, 2011

Idea hadiah untuk pengantin

Tau tak susah nak fikir apa hadiah nak bagi pengantin? Kadang² habis round shopping complex pun tak jumpa apa nak bagi. Haha. Saya pernah mengalaminya. Now that I'm married, I tau apa nak bagi kawan² yang akan jadi Raja & Ratu Sehari.

Masa I kahwin dulu, ada few things I terdetik dalam hati-- kenapa lah aku tak dapat yang ini, yang itu. Kenapa lah aku dapat ini sampai 3, yang itu sampai 4! Haha.

Sometimes, benda tu kita pandang remeh tapi berguna sebenarnya untuk kehidupan selepas kahwin. Nak nak lagi bila lepas kahwin semua poket bocor, terpaksalah tunggu end of month. Kan?

Few things in my list that I would give to my friends yang nak kahwin in future nanti:
1. Cash! - They really need extra cash after wedding.
2. Bedsheet / Comforter set - Orang lepas kahwin ni memang kerap tukar bedsheet :p
3. Towel set - Sama la macam bedsheet :p
4. Photobook deal coupons - To add more photos in album beside OP's customised album
5. Spa/massage deal coupons for 2 - They need to relax after a longggggggg day


Dah ada list ni senang, lepas ni bila ada je kawan nak kahwin I refer to this entry. Tutup mata, choose one. Hehe. Jimat masa.

8 comments:

Fariza said...

good idea nadia :)

Nadia Hamdan said...

Dulu I wondering kenapa org bg bedsheet utk hadiah kahwin, hmmm, now I know. Haha

PussyCat said...

totally agree!esp on cash! i prefer to give them cash becuz i dun have to pening2 nak bli hadiah n i tot that cud b a help to the bride n groom :p

Nadia Hamdan said...

whenever i decided to give cash, i give it to the newlywed not the parents. saja bagi kat dorang, ada jugak extra cash for them. kalau bg parents nnt terus masuk tabung salam kaut. hehehe

PussyCat said...

tabung salam kaut x jadi hak pengantin yer?

Nadia Hamdan said...

tabung salam kaut selalu bagi kat parents to cover balik all expenses dorang keluarkan untuk majlis, mostly cases.

Cik Hazz said...

agree!! kalau bagi cash kena bg pengantin directly. sbb tak tahu salam kaut duitnya bakal ke siapa. niwey, all ur list memang sesuuaaai bangat. i dapat comforter/bed sheet ada dekat 8 kot semuanya. memula bukak present mmg pening, awat laa byk naaa bedsheet set nih. now i know why. haahahahaha ;-))

Nadia Hamdan said...

yups. betul. kalau cash bagi kat pengantin, atleast dorg ada la sikit extra cash if dorg x dpt portion dr salam kaut.

banyaknya dapat bedsheet/comforter. best! i dapat 1 je. huhu. dulu i selalu mengomel asal la org ni bg comforter kt pengantin, xde hadiah lain ke? now i know why!!! hahaha