Thursday, June 16, 2011

Review : Bridesmaids' hand bouquet

Loves their dresses. Laces & songket combo.

My plan mula-mula nak buat mini bouquet from chrysanthemum for my bridesmaids tapi sebab kekangan waktu, I tak terbuat. Fyi, at that time my bouquet pun I tak buat lagi! I pasrah je bila fikir esok dorang walk down the aisle dengan I tanpa bouquet, tapi bila tengok my bridesmaids baik hati volunteer diri buatkan handbouquet untuk I masa I tengah kelam kabut gelabah nak siapkan last bit of hantaran (at 1am of solemnization) dengan tak pakai inai lagi, I bisik dalam hati.. esok nak bangun awal, nak buatkan bouquet untuk dorang jugak.

Dah siap buat hantaran (tray of chocolates & fruits), bridesmaids bising and suruh I pergi mandi, dorang nak pakaikan I inai, masa tu pun dah around 2-ish am. Gedebak gedebuk semua, siap pakai inai, I tidur around 3.30am. Tidur pun tak lena sebab tidur dengan kaki tangan berbungkus, lepas tu dalam kepala otak fikir sempat ke nak buat sirih junjung esok ni!


Terbangun pukul 5am, terus pergi dapur bukak inai, basuh tangan & kaki and rush naik atas. Orang lain tengah sedap berdengkur, I sebuk cucuk bunga buat sirih junjung subuh tu. Dah siap sirih junjung, I nampak 1 bouquet garberas tak bukak lagi, terus buat mini bouquet for bridesmaids. Haih, lega hati bila bridesmaids kesayangan dah ada bouquet :D

Simple bouquet for my bridesmaids, pink garberas. Sweet and cute, just like my bridesmaids :)

My beautiful bridesmaids!


5 comments:

LisaLisut said...

what else i can say...i love ur wedding! like like like!

choclairissa @ intan said...

me too :)

lovelyadibah said...

cantik je hand bouquet bridesmaid:)like gak!

Cik Puan Nadia said...

Awww, thank you. Just a simple wedding untuk bride on budget macam I ni. Hehehe.

Cik Hazz said...

i like ur hand-bouquet ide!! suweeet =)