Tuesday, May 31, 2011

Sirih junjung

Semalam Mama call and suruh tolong buatkan sirih junjung untuk wedding Abg Buck next month. Dalam hati macam confuse jugak, hm, sirih junjung? Salah dengar ke ni.

I tanya Mama lagi sekali, 'Sirih junjung, Ma?'
'Ye la, sirih junjung'
'Mana reti buat'
'Ala, buat macam Kak Long buat untuk tunang and nikah hari tu'

Dang.

I baru perasan I make my own sirih junjung twice which supposedly done by my aunty tapi atas sebab-sebab kesihatan dan kesibukkan yang tak dapat dielakkan, I arrange my own sirih junjung. Haa, sebab tu sirih junjung I tak tinggi, merendang aje. Haha.


1. Sirih junjung pertunangan
2. Sirih junjung pernikahan


Ni nak kena start buat survey ni. Tiba-tiba excited pulak nak buat sirih junjung. Kalau kali ketiga menjadi, lepas ni dah boleh amik tempah dah. Hah, berangan!

4 comments:

R-YuzSha said...

cantik... pandai u buat sireh junjung... laen kali bole order..ehehehe...

Cik Puan Nadia said...

thank you. r-yuzsha. ni semua kerja bidan terjun, nasib baik menjadi. hehe

LisaLisut said...

nadia.lawa ok.dh bole amik tempah.sbg permulaan, meh la tlg gubah lisa punye pun boleee ;p hahaha joking babe.i maybe order kt nyonya pasar seremban je.ngahaha.sbb takde dlm famly yg pandai bab2 ni.

Cik Puan Nadia said...

tak berani amik order lg. takut nanti customer nak lain, i buat lain. hehe