Friday, May 27, 2011

Review : Wedding shoes

I love my wedding shoes, even the photographer loves them too. Hehe.


Photo credit to The Photolicious
Reception shoes by I-forget-the-shop-name, Mahkota Parade.

The photographer, the lovely Kak Izan thought I was custom made my shoes. Hehe. Memang cari peep toes dari mula, tak suka pointy or pump sebab takut sakit kaki. Nak berdiri lama, kalau pakai pump mesti kejap je dah sakit.

So ada satu hari ni, me and bridesmaids went out for coffee. Since we're in the mall, kitorang pun jalan-jalan cari kedai kasut. Niat dihati memang nak cari kasut sebab takut kalau cari last minute, tak jumpa nanti. I tak ingat whether Zeehin or Yuz yang first saw these grey studded heel and dorang asked me to try on.

Miraculously, the heels are perfectly fit and its comfy. Macam tak percaya kasut ni sedap pakai, selalu kasut kat kedai macam ni keras. With spiky goldish heels and mini studded all over the shoes, who ever thought that shoes are from random Chinese shop in Mahkota Parade with price tag less than RM100. Buntang mata tengok harga dia. What a deal, I bought it right away. Few weeks before wedding, I personally made the pink insole and pink bedazzled underneath the shoes just to match the reception theme ;)


Solemnization shoes by Lewre, One Utama.

Whilst for solemnization shoes, I almost frustrated when I couldn't find any perfect white shoes with diamante any where. Banyak hari jugaklah pergi cari kasut tapi tak berhasil. Be it at Charles & Keith, Zara, Ninewest, Aldo, Pedro, Guess, Nose, Vincci+. Almost buy a pair of Zang Toi tapi my sister tak bagi sebab color dia more like greyish/brownish white.

Then we try our luck in One Utama and went to Lewre. I saw a sparkle off white strap heels at the lower shelf near the entrance. Oh, and thank God, they're having sale too. The nicest owner/supervisor add another 10% discount since that was the last pair. Another great deal!

Dapat kasut murah and dapat jugak tau macam mane nak pronounce 'Lewre' correctly. Hehe.

En Shahril cakap, kahwin sampai ada 3 pairs of shoes, nanti raya tak payah beli kasut lagi :| Anyway, nanti kalau rajin, I review his wedding shoes pulak. Haa, dia lagi gila kasut dari I!

8 comments:

LisaLisut said...

omg!! yay!! finally!!! i can comment!!!woot woot! u know whattt to many i want to say!!!! sbb post2 b4 ni semua i nk komen tp i komen semua skali lah kat sini.hahaha.

ur wedding sgt best!wpun i tak g.hehe.
love ur shoes,ur dress,ur dais and all ur ideas!!

yay. thanks sbb buat pop up window hehehe.br la i bole komen skrg..hahahaha

Cik Puan Nadia said...

hey!! finally you can comment.

i ingat i xde readers sbb dah terbiasa xde org comment my entry. hehe.

thanks for the compliment tp my wedding biasa². i put budget bride jugak, buat apa yg mampu. mungkin sbb i ni first daughter/grand daughter of the family.. ramai yg baik hati sponsor sikit itu ini. alhamdulillah :D

NORAINI TAZALI said...

sgt cantik dear! jatuh hati thiz kasut!!! :)

LisaLisut said...

noooo i think ramai yg baca but when it come to comment tak dpt sbb the comment box cant view the verification word.byk kali i type komen tp bila nk put verification word jd cmtu.tu yg frust tu.tak tertahan dah rasenye nk sampai kan apa yg ada di hati ni.hahaha.finally.yey

Cik Puan Nadia said...

noraini - thanks :)

lisa - *blush* hahaha. anyway, selamat berkenalan cik lisa! :)

Reen Tart Nenas said...

ketiga2 kasut tersebut adalah sgt chantek!

Cik Puan Nadia said...

Thanks Reen

oshinz said...

gila cantik okeh kasut yang beli kat mahkota parade tu. agagagaga.. nak jugak.